TUZLUKÇU' DA 18 MART COŞKUYLA KUTLANDI
18 Mart Çanakkale Şehitlerini 100. Yılını Anma ve Şehitler Günü Tuzlukçu' da Coşkuyla kutlandı.
Tarihi: 2015-03-18
18 Mart Çanakkale Şehitlerini 100. Yılını Anma ve Şehitler Günü Tuzlukçu' da Düzenlenen iki ayrı törenle coşkuyla kutlandı.
 İlk Tören Hükümet  Konağı önünde yapıldı.Tören Çelenklerin sunulması ile Başladı Kaymakamlığın çelengini İlçe Kaymakamı Nur Sevinç Özbek, Garnizon Komutanlığının çelengini G. Komutanı Fikret Özey, Belediyenin Çelengini B. Başkanı Nurettin Akbuğa sundu.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  Tuzlukçu'lu Şehit olan Askerlerin künyeleri ve kısa özgeçmişleri okundu. Ardından Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı J.U.Çvş Başar Töre yaptı.
Jandarma erler ve Öğrencilerin şiirlerin okuması ile  Çanakkale Şehitleri hazırlanan ilk tören burada sona erdi.
Diğer Tören ise;Halk Eğitim Merkezi gösteri ve toplantı salonunda yapıldı.Buradaki Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması,Şehitlerin Ruhuna Kur'a- ı Kerim Okunması, Sinevizyon Gösterisi, Şiirlerin okunması Öğrencilerin hazırladıkladıkları, Oratoryum gösterisi , Tiyatro gösterisi ve Öğrencilere  Ödül Töreni ile son buldu. Tören Sonunda İlçe Kaymakamı Nur Sevinç Özbek Şehit ailelerine Şehitler için hazırlanmış çerveveli fotoğraf hediye edildi. Törenin ardından Okul Öğrencilerinin hazırlamış olduğu "Çanakkale Sergisi" gezildi.Bugününün öğleden sonraki bölümünde ise "Benim Adım Çanakkale "İsimli Tiyatro Gösterisi sahnelendi.