BASIN BİLDİRİSİ
TUZLUKÇU' NUN YERLEŞİME UYGUNLUK HARİTASI ÇIKARILIYOR Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 19 ilçe içerisinde yer alan Tuzlukçu’da jeolojik ve Jeoteknik etüt çalışması yapıyor.  Tuzlukçu’da başlayan çalışma kapsamında hazırlanacak jeoloji ve yerleşime uygunluk haritaları, İlçedeki zemin yapısını ortaya çıkarıp planlı yapılaşmayı sağlayacak. Çalışmalar ile ilgili konuşan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA ile Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Deprem ve Jeolojik Araştırmalar Şube Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Metin TEKDERE "Yapılan etüt çalışmaları ile ilçedeki su baskınları, heyelan, kaya düşmesi gibi afetlerde yerleşim yerlerinin nasıl etkileneceği belirlenerek zemin ve yerleşim yönünden sıkıntılı alanlar ortaya çıkarılacak. Tuzlukçu’nun raporlarını hazırlayıp, inşallah planlama grubumuza verip Tuzlukçu’da yapılacak bütün planlama altlıklarını yapılaşmayla ilgili sağlıklı kentleşmeyi ortaya koyacağız" dedi.
Tarihi: 2016-01-04