-İslam Dünyasında Üç Aylar : 8 Nisan Cuma günü başlıyor. 07 Nisan 2016 Perşembe Akşamı Regaip Kandili
İslam Dünyasında " Üç Aylar" 2016 bu yıl 8 Nisan Cuma günü başlıyor. 07 Nisan 2016 Perşembe Akşamı Regaip Kandili idrak edilecek. " 3 Ayların Başlangıcı; Kamerî takvimin yedinci, sekizinci ve dokuzuncu ayları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayları gelenekte “üç aylar” diye adlandırılıyor." Regaib kandili üç ayların başlangıcı kabul ediliyor.Diyanet'in yayınladığı dini günler takvimine göre: Regaip Kandili 07 Nisan 2016 Perşembe günü,Miraç Kandili 03 Mayıs 2016 Salı günü , Berat Kandili 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü ve Kadir Gecesi de: 01 Temmuz 2016 Cuma günü. Regaip Ne demek ? Edinilen bilgiye göre; Regaib Kandilinin manası özeldir. Regaib kelime anlamı olarak 'Pek çok ihsan' anlamına geliyor.. Regaip Kandili ise; fazileti ve ihsanı bol bir gece olduğu kaydediliyor. Regaip Kandili gecesi Ne ? Yapılması gerektiğini merak eden vatandaşlarımız ilçe Müftülüğümüzü 0332 861 2188 Nolu Telefonundan arayarak manevi huzur bulup, Dini bilgilerini geliştirip,kandilin önemini kavrayacaklar.
Tarihi: 2016-04-01