Başkan Nurettin AKBUĞA'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı,
Tarihi: 2016-05-18
Başkan AKBUĞA Mesajında söyle dedi.

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı heyecanını bir kez daha hep birlikte yaşayacağız. Kurtuluş Savaşımızın Büyük Önderi Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin bir meşalesi olarak; Samsun’a çıkışının 97.yıl dönümünü kutladığımız bugün, "Türk Ulusunun Gençlerine”, Büyük Önder Atatürk tarafından bayram olarak armağan edilmesi onlara verdiği değerin ayrı bir göstergesidir. Ülkenin içinde bulunduğu duruma umutsuz bakmayarak, "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Büyük Önder Atatürk, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bu büyük mücadelenin önderi olmuştur. Tüm olumsuzluklara rağmen Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen mücadele sonucunda büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir.
          Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" dedi.