Akşehir/Altuntaşlı Emekli Pilot Tuğgeneral Kazım Öndül Bişkek'te Düşen Kargo Uçağında Hayatını Kaybetti
Hong Kong'dan havalanan bir Türk kargo şirketine ait uçak,Kırgızistan'ın yerel saatine göre 7.30 sularında inişe geçtiği sırada,Manas Havalimanı yakınında Daçasu köyünde evlerin üzerine düştü.
Tarihi: 2017-01-17
Mesleki hayatı boyunca birçok başarıya imza atan kargo uçağının 2.pilotu Akşehir/Altuntaşlı hemşehrimiz Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Kazım Öndül hayatını kaybetmiştir.Tuğgeneral Öndül Afganistan'da görev yapmış ve dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından da övgüyle söz edilmiştir.Aynı zamanda 2008 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan da ödül almıştır.
Kazada hayatını kaybeden Kaptan Pilot İbrahim Gürcan,2.Pilot Kazım Öndül ile yükleme uzmanları Melih Aslan ve İhsan Koca'ya Allah'tan rahmet,yakınlarına başsağlığı dileriz.