MAGANDA KURŞUNU CAN ALMASIN
Son günlerde düğün,nişan,sünnet gibi eğlence ortamlarında silahlarla ateş açılması konusunda rahatsızlık duyan vatandaşlarımız Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA ‘ya şikeytlerini dile getirmiştir. Özellikle yakın zaman da sıklıkla haberlerden aşina olduğumuz bu konuyla ilgili Başkan AKBUĞA şu açıklamaları dile getirmiştir:
Tarihi: 2017-08-09
“Düğün törenleri, sünnet şölenleri ve asker uğurlamaları bunlar bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Askere gidecek gencimizi davullarla, zurnalarla otobüse bineceği ana kadar  uğurlarız ve bu hepimizi mutlu eder, gurur verir.Yine düğünler de herkes bir araya gelir, oyunlar oynanır, eğlenceler düzenlenir.Kısacası günlük hayatta , özellikle de şu günlerde düğün sezonun açılmasıyla her an karşılacağımız manzaralardır. Aslın da buraya kadar anlattığımız herşey gayet normal. Bir de bu güzel, özel günlere acı düşüren, kan düşüren magandalar var. Herşey gayet güzel, eğleneceli  giderken , bir bakıyorsunuz ki elinde silah havaya bir kaç el ateş ederek ortamın huzurunu bozan insanlar ortaya çıkıyor. Söyler misiniz bana sonunda bir insan yaralanacak, belki de hayatını kaydecek, bu nasıl bir eğlence olabilir?Malesef, üzülerek söylüyorum yaptığı bu kötü davranışı eğlence olarak gören insanlar var.  Belki de o an hiç birşeyden haberi olmayan bir çocuk, bir genç ,kısacası bir Can , böyle kendini bilmez kişilerin silahından ateşlenen  kurşunla yaralanıyor, belki de hayatını kaybediyor. Bunu yapanlara soruyorum , bir cana kıymak ne zamandır eğlence haline geldi?.
Düğün,nişan,sünnet asker eğlencesi gibi sosyal etkinlikler düzenleyen vatandaşlarımızdan isteğim;  eğlence ortamlarında  toplumun  huzuru bozan, silahla etrafa kurşunlar saçan bu tür şahısları yetkililere şikayet etmenizdir.Cezalarını çeksinler ki bir başkasının canını yakmasınlar.İnsanlar düğün alanlarına eğlenmeye geliyorlar, bir hiç uğruna canlarından olmaya gelmiyorlar. Bu konu da şikayetçi olup, bana gelerek şikayetlerini dile getiren vatandaşlarımızın da talebi doğrultusun da bu tür açıklama yapmayı uygun gördüm. Etrafa saçılan bu kurşunlarla hiç bir ailenin canı yanmasın, düğünlerimiz cenaze merasimlerine dönüşmesin.Lütfen duyarlı olalım, maganda kurşunu can almasın”.