TUZLUKÇU BAĞ FİDANLARIYLA YEŞİLLENİYOR.
Tarihi: 2018-03-21
   Bugün 21 Mart Baharın ilk günü.Bilindiği üzere aslında bugün coşkunun ve neşenin gelenekselleşen bir bayramıdır.Artık soğuk kış günlerinin geride kaldığı giderek havaların ısınıp çiçeklerin açtığı bir bahara merhaba diyoruz.Bugünü özel kılan bir diğer özellik ise ;Kuzey yarımküre de yaz mevsiminin başlangıcı olmasıdır.
  Böylesine anlamlı ve özel birgünde Tuzlukçu Belediyesi olarak bizlerde bağ alanı yapmayı planladığımız arazi üzerinde ilk fidanlarımızı dikiyoruz.Bilindiği üzere Avrupa Briliği tarafından finanse edilen "İklim Değişikliği ve Erozyon Farkındalık Projesinden" Tuzlukçu Belediyesi olarak hibe almaya hak kazanmıştık.Giderek çölleşmeye yüz tutmuş,rüzgar erozyonlarına maruz kalan arazi üzerinde bağ fidanlarını dikerek projemizi hayata geçiriyoruz.Ayrıca yıllardır Tuzlukçu da gelenekselleşmiş bağcılık kültürünün daha da yaygınlaşması için Belediye olarak ilk adımı atıyoruz.Alana ilk fidanları başkanımız Nurettin Akbuğa dikti.
   Ardından Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi alana gelerek kendisi bağ dikiminde bulundu.Beraberinde İlçe kamu çalışanları da bağ fidanı dikimine katıldı.Saha da ayrıca Tuzlukçu Belediye çalışanları da yer aldı,her biri özenle fidanları tek tek dikerek can sularını verdiler.Güzel ilçemiz için bu proje hayırlı uğurlu olsun,herşey Tuzlukçu için,herşey doğa için...