BU YIL TUZLUKÇUDA ŞEKER TADINDA BAYRAM YAŞANDI
Tarihi: 2018-06-18
Tuzlukçu Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen Geleneksel Mahalli At Yarışları bu yıl Bayramın son gününde  Tuzlukçu At Koşu Sahasında yapıldı.Yarışlara ilgi oldukça yüksekti.Tuzlukçulu hemşehrilerimizin yanı sıra il dışında da çok sayıda at yarışı severler tribünlerde yerini aldı. Sosyal ve Kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ilk olarak sabah 08.00 da Tuzlukçu Atıcılar ve Avcılar Derneği’nin trap atışlarıyla başladı. Atışlar saat 15.30’a kadar sürdü.Ardından 4 Grup İngiliz ve Arap atlarının 2400 metre koşusu başladı.Yarışmada dereceye giren atlar ve atların sahiplerinin isimleri şöyledir:
1.Grup Arap Atları:
BİRİNCİ:BABA İLHAMİ  (Sadık DADİŞOĞLU)
İKİNCİ: KARACABEY ASLANI (Hüseyin ASLAN)
ÜÇÜNCÜ:MAZIKIRAN    (Taha DÜĞÜCÜ)
2.Grup İngiliz Atları
BİRİNCİ:BURGUNDY BKUE  (Ahmet ATEŞ)
İKİNCİ:HAŞİM AĞA   (Haşim AĞA)
ÜÇÜNCÜ:MAGNETO   (Ceyhun EROL)
2.Grup Arap Atları
BİRİNCİ:AKKURT   (Sevda KARÇA)
İKİNCİ:OĞLUM VOLKAN  (Sadık DADİŞOĞLU)
ÜÇÜNCÜ:YİĞİT ARSLAN   (Erdoğan İYİDÖNER)
3.Grup İngiliz Atları
BİRİNCİ:KONIG  (Özen ŞAHİN)
İKİNCİ:FORGET NOT   (Mehmet ULUSOY)
ÜÇÜNCÜ:PERFECT WOLF   (Davut PEHLİVANOĞLU)
Dereceye giren atların ödülleri sahiplerine teslim edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan AKBUĞA; “Bu yıl Tuzlukçumuzda çok keyifli ve neşeli bir bayram yaşadık.İlçemizin gelenekleri arasında yer alan at koşularına Türkiye’nin birçok yerinden katılım oldu.Belediye personelimizle koşu sahasında gece gündüz demeden uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdik.Yarış sırasında hiçbir at zarar almadan en güzel şekilde haklarıyla yarışı tamamladı ve dereceye girenleri ödülleri teslim edildi.Yarışlara ilgili oldukça yüksekti, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yarışmacılarımızda oldu.Toplamda 32 adet atın kaydı yapıldı.Bunların 18’i İngiliz ırkı at, 14’ü ise Safkan (Arap) ırkı attır.Geçtiğimiz yıllarda  ülkemizde yaşanan terör olayları sebebiyle Tuzlukçu Belediyesi olarak 3 yıldır Mahalli At Yarışlarını düzenleyemiyorduk.Bu sebepten dolayı bu yılki yarışa vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yüksekti.İlerleyen zamanlarda Belediyemizin Sosyal ve Kültürel etkinlikleri devam edecektir”, sözlerini dile getirdi.