TUZLUKÇU’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞACAK.
Tarihi: 2021-01-05
    Aylardır yapılan paylaşımlar, yorumlar ve çalışmalar sonucu ilkini yarın yapacağımız gerçek anlamda dayanışma birlik ve beraberlik ruhuna yakışır bir çabanın en büyük göstergesi olan ağaç dikimine tüm vatandaşlarımız davetlidir. Sosyal mesafenin korunacağı ve maske takımının kesinlikle zorunlu olacağı sosyal etkinlik çalışmamız İlçemizde yeni yılın en güzel çalışmaları arasında olacaktır.
    Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan AKBUĞA şu sözleri dile getirdi:
   “Tuzlukçu Belediyesi olarak İlçemizi yeşillendirmeye ve bu konuda çalışmaları sürdürmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde diktiğimiz meyve ağaçları ve antepfıstıklarıyla bölgemizde değişik türlerde ağaçların da yetişebileceğini görmüş olduk. Kıymetli Tuzlukçulu hemşerilerim biliyorsunuz ki Dünyamız git gide kurak ve ağaçsız bir hal almaya başladı ve bu durumdan en çokta üretim yapan çiftçilerimiz etkilenmektedir. Yağış rejimlerinin düzensiz olması su sıkıntısını doğuracaktır. Bu yüzden bizler diyoruz ki “Haydi Tuzlukçu ağaç dikelim, doğayı koruyalım”.
    Ağacı dikmek kadar ona bakıp, korumanın da bir görev olduğunu bilmeliyiz.   Tuzlukçu Belediyesi olarak bizler dikilen ağaçlara gerekli sulamaları ve bakımları periodlar halinde ekiplerimizle birlikte yerine getiriyoruz. Tuzlukçu Belediyesi ve Tuzlukçu Doğal Hayatı Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından yarın saat 11.00’de İlçemiz Jandarma Karakol Komutanlığı’ndan başlayan ve Akşehir-Yunak karayoluna bağlayan güzargah üzerinde ağaç dikimi etkinliği yapılacaktır. Gelecek nesillerimize yemyeşil bir Tuzlukçu bırakmak ve 2021 yılının ilk haftasında böylesine anlamlı bir etkinliğe ortak olmak isteyen tüm vatandaşlarımız ağaç dikimine davetlidir. Etkinlik esnasında, Lütfen sağlığınız için sosyal mesafe ve maske takılması kuralına uyalım”.
   Haydi Tuzlukçu yemyeşil yarınlar için tek yürek olalım, küreğini kapta gel… Yarın saat 11.00’de fidanları toprakla buluşturuyoruz.