Sosyal Medya:
Tuzlukçu Belediye Başkanı
Nurettin AKBUĞA
ANKET
  • Yeni Web Sayfamızı Nasıl Buldunuz

  • Beğendim
  • İyi
  • Fena Değil
  • Kötü
EKONOMİK DURUMU

İlçemizin ekonomisi genelde tarıma dayalıdır. İlçede üretimi yapılan buğday, haşhaş, arpa, yulaf, mercimek, şeker pancarı, nohut ve üzüm başlıca tarım ürünleridir. Üretilen ürünlerin Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alınmaktadır. İlçenin toplam tarım arazisi 39.842 hektardır. Bağcılık ise 4000 dekardır. Toprağın genellikle killi ve tinli bir yapısı vardır. Toprak tabanının killi olması başta meyvecilik olmak üzere ağaçlandırmayı önlemektedir. Tarım arazisinin %43’ ü buğday, %48’ i arpa, %1’ i üzüm, %8’ inde ise diğer ürünler üretilmektedir.

1995 yılında hazineden Özel İdare adına 156 dekar arazi tahsis edilmiştir,ilçe ve çevre ilçelerin asılı ve köklü bağ fidanı ihtiyacı karşılanmaktadır Yüksek verimli ve bölgemize adapte olan 14 üzüm çeşidi seçilerek dikimi yapılmıştır. Bağ tesislerinde 130 metre derinlikte kuyu açtırılmış olup, saniyede 6 litre su alınmaktadır. Fidan sahasının bir kısmı boş olduğundan 5 dekarlık yere 3 çeşit buğday, 5 dekara yem bitkisi ekimi yapılmakta ve çiftçilerimize tarla günleri düzenlenerek çiftçilerimizin bilinçli tarım yapmasına yardımcı olunmaktadır.

1980 yılından sonra ilçenin kadınları ipek halı dokumaya başlanmıştır. Bu da ilçe ekonomisine canlılık getirmiştir. İlçe merkez ve köylerinde yaklaşık 1.000 adet halı tezgahı mevcuttur. Bununda ilçe ekonomisine katkısı yaklaşık 300 milyar civarındadır.

 Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait 3 tonluk süt soğutma tankı mevcuttur.Süt toplama işi özel sektör tarafından yapılmaktadır. Ayrıca çiftçinin gelirini artırmak amacıyla Pazarkaya Köyü yakınlarında “Örnek çiftlik” adı altında özel bir çiftlik mevcut olup bunun da İlçemiz ekonomisine büyük yararı vardır.

İlçede 3.090 büyük baş, 13.282 küçük baş ve yaklaşık 30.000 kanatlı hayvan mevcuttur.İlçede “Türkiye Kalkınma Vakfı” ve Akşehirli girişimcilerin katılımıyla bir yem fabrikası kurulmuş. Fabrikanın kapasitesi 40 ton olup fabrikada toplam 13 işçi çalışmakta idi. Ekonomik kriz sebebiyle şu anda kapalıdır.     Koraşı yakınlarında iki adet mermer ocağı olmasına rağmen yeterli hammadde bulunamadığından kapatılmış; fakat Mevlütlü Köyü yakınlarında özel teşebbüslerce işletilen mermer ocakları mevcuttur. 

İlçe girişinde demir-doğrama işleri ile uğraşan esnafın kullandığı belediye tarafından yapılmış bir sanayi sitesi vardır. Banka olarak Ziraat Bankası vardır. Kooperatif olarak ise Erdoğdu köyünde “Tarım Kredi Kooperatifi” ile çeşitli sulama ve kalkınma kooperatifleri vardır.

Kardeş Belediyelerimiz