HÜYÜK CAMİDE BAKIM ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK
Tarihi: 2023-03-24
   İlçemiz Yukarı Mahalle, I. Derece Arkeolojik Sit alanı içinde bulunan tescilli Hüyük Cami’nde zaman içinde meydana gelen çatı kiremitlerinde yıpranma ve nemden dolayı bina beden duvarlarında oluşan hasardan dolayı bakım yapılması gerekliliği oluşmuştur. İlçemizde aktif olarak kullanılan ve tescilli yapılar arasında yer alan ayrıca kent hafızası niteliği taşıyan Hüyük Cami’nin bakımının yapılması, binada oluşan hasarların giderilmesi oldukça önem arz etmektedir. Bu sebeplerden ötürü Tuzlukçu Belediyesi olarak şehrimiz için önem taşıyan Cami’nin gerekli bakımlarının yapılması için Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile iletişime geçilip gerekli yazışmalar yapılmıştır.
    Konu kapsamında açıklamada bulunan Başkan AKBUĞA;  “Halkımızın ibadetlerini gerçekleştirdiği  aktif olarak kullanılan ve İlçemiz için oldukça önemli olan tescilli yapımız Hüyük Cami’nin bakımının yapılması için gerekli özeni gösteriyor ilgili kurumlarla iletişime geçiyoruz” sözlerini dile getirdi.