METEOROLOJİK UYARI !!!
Hava Sıcaklıkları Hissedilir Derecede Azalacak. Kuvvetli Sağanak, Kar Yağışları ve Fırtınaya Dikkat...
Tarihi: 2021-03-22
Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden Yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın 23.03.2021 Salı günü Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sisteme ek olarak, Balkanlar üzerinden gelen soğuk bir sistemin bölgemizi etkilemesi bekleniyor.
23.03.2021 Salı günü bölgemizin güney ve batısında yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, zamanla yüksek kesimlerde, kuvvetli kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Çarşamba ve Perşembe günleri ise bölgemiz (Konya, Karaman, Niğde, Aksaray) genelinde görülecek yağışların, kar şeklinde etkili olması bekleniyor.
Yağışlı sistemin hafta sonu kuzey ve doğu kesimlere çekilerek ülkemizin büyük bölümünde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının; Salı gününden itibaren hissedilir derecede ( 6-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.
Bölgemizde beklenen soğuk hava, yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıları dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
23.03.2021 00:00 - 26.03.2021 23:00

Oluşması Muhtemel Riskler
Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Çatı Uçması - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi - Ulaşımda Aksamalar - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi